Σύμφωνα με τη γαλλική αρχή προσωπικών δεδομένων, η Google θα έπρεπε να αφαιρεί ορισμένα αποτελέσματα αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο

Έφεση κατά της απόφασης της γαλλικής αρχής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, άσκησε την Πέμπτη η Google (Alphabet Inc.)

Η απόφαση της Αρχής προβλέπει ότι η Google θα έπρεπε να αφαιρεί ορισμένα αποτελέσματα αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο και επέβαλε πρόστιμο ύψους 100.000€, επεκτείνοντας έτσι την εφαρμογή του δικαιώματος στη λήθη πέρα από το όρια της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2014, το Δικαστήριο της Ε.Ε. είχε αναγνωρίσει σε απόφασή του το δικαίωμα στη λήθη, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα ενός ατόμου να ζητήσει την αφαίρεση υπό προυποθέσεις συγκεκριμένων αποτελεσμάτων από τις μηχανές αναζήτησης.

Η Google είχε συμμορφωθεί ήδη με την ανωτέρω απόφαση, αφαιρώντας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα από τα domain της στις χώρες της ΕΕ (google.gr κ.λπ.), αλλά όχι από όλες τις ιστοσελίδες της παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε κακό προηγούμενο για την έκταση εφαρμογής των εθνικών νόμων.

Το Φεβρουάριο, είχε επεκτείνει, μάλιστα, την αφαίρεση αποτελεσμάτων και από όλα τα domain της, συμπεριλαμβανομένου του google.com, εφόσον η πρόσβαση σε αυτά γινόταν από την χώρα που έχει ζητηθεί η αφαίρεσή τους.

Πηγή: reuters.com

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *