Η Mozilla ζητάει από το FBI να της αποκαλύψει τρωτά σημεία του κώδικά της

Η Mozilla προέβη στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί αν το FBI παρενέβη στον κώδικά της, κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Tor.

Ο Tor αποτελεί έναν περιηγητή (browser) με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ανωνυμίας του χρήστη, ο οποίο βασίζεται στον Firefox.

Η εταιρία έχει υποψίες ότι το FBI βρήκε κάποιο τρωτό σημείο στον κώδικά της, το οποίο και θέλει να μάθει προκειμένου να το αντιμετωπίσει άμεσα.

Σύμφωνα με το V3 , ωστόσο, το FBI αρνείται να συνδράμει τη Mozilla και, γι’ αυτό το λόγο, η τελευταία επέλεξε τη νομική οδό, προκειμένου να λάβει γνώση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, η Mozilla κατέθεσε αίτημα, στα πλάισια εκκρεμούς ποινικής διαδικασίας, με το οποίο ζητά από το δικαστήριο να ενημερωθεί για οποίοδήποτε ζήτημα καθιστά ευάλωτο τον κώδικα της, πριν το αποκαλύψει σε τρίτους.

Η ποινική διαδικασία ξεκίνησε έπειτα από έρευνες του FBI σε μια ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας που χρησιμοποιούσε Tor, στην οποία το FBI εγκατέστησε κακόβουλο λογισμικό για να αποκαλύψει την ταυτότητα των χρηστών.

Στόχος της εταιρίας είναι η άμεση επιδιόρθωση οποιασδήποτε βλάβης, καθώς αυτή θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την ίδια και την ασφάλεια των χρηστών της.

Αναδημoσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *