Παραπομπή Μαρινάκη και προφυλάκισή του ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών

Την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης».
Επίσης, φέρεται να εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη, καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.
Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.
Η πρόταση του εισαγγελέα
Στην πολυσέλιδη πρότασή του ο Εισαγγελέας Εφετών προτείνει να παραπεμφτούν να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων:
– ο Βαγγέλης Μαρινάκης για ένταξη συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαινόταν το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάτη κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση κατ΄ εξακολούθηση δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες για αλλοίωση της έκβασης του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων
– επτά κατηγορούμενοι πρώην στελέχη της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα ( εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση αποτελέσματος) και
– 20 κατηγορούμενοι, διαιτητές, παράγοντες ομάδων και ποδοσφαιριστών για δόλια και σκόπιμη αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου.
Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας Εφετών προτείνει την απαλλαγή έξι κατηγορουμένων και την παύση δίωξης για έναν από τους εμπλεκόμενους που έχει αποβιώσει.
Η πρόταση του εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση του Μαρινάκη
Στην εισαγγελική πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει ότι διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στον κ. Μαρινάκη. Σύμφωνα με τον ΕΙσαγγελέα «….αποδείχτηκε κατά τρόπο αναμφίβολο ότι ο κ. Μαρινάκης και μετά την έκδοση της ανακριτικής απόφασης συνέχισε αδιακόπτως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά τη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ. Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, αποδεικνύοντας εξακολουθητικώς ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα. Όλες αυτές οι δηλώσεις και ενέργειες του κ. Μαρινάκη που έγιναν γνωστές από όλους (κοινές τοις πάσι) ήταν και είναι απολύτως απαγορευμένες σύμφωνα με το περιεχόμενο του επιβληθέντος σε αυτόν περιοριστικού όρου. … Βάσει όλων των ανωτέρω εκτεθέντων δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι έχουμε ενώπιον μας μία σοβαρή παράβαση τόσο της ΠΑΕ όσο και του προέδρου της».
Παράλληλα, ο Εισαγγελέας με αφορμή δηλώσεις του κ. Μαρινάκη, όπως «ο Θρύλος θα συνεχίσει να σαρώνει τα πάντα για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια» κρίνει ότι «προμηνύει τη δια παρομοίων αξιοποίνων πράξεων επιδίωξη στόχων προς παράνομο όφελος του ιδίου και της ΠΑΕ της οποίας είναι πρόεδρος. Άλλωστε οι συνθήκες τέλεσης των ως άνω πράξεων του, ως προς τις οποίες προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, η ιδιομορφία, η μορφολογία τους, ο μεταξύ τους συνδυασμός, η οργανωτική δομή και ο προγραμματισμένος σχεδιασμός του εν λόγω κατηγορουμένου προς υλοποίησή τους, ελέγχοντας ο ίδιος ηγεμονικά και διευθυντικά την ανωτέρω εγκληματική οργάνωση…. αδιαμφισβήτητα συνθέτουν συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεών του –κακουργημάτων- με βάση τα οποία, κρίνεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *