ΔΣΑ: Έκδοση γραμματίου για ενστάσεις και αιτήσεις εξαίρεσης σε ένορκη βεβαίωση

Το γραμμάτιο που θα εκδίδεται είναι το προβλεπόμενο για την αίτηση λήψης ένορκης βεβαίωσης (75 Ευρώ, παράρτημα Ι, περ. η, αριθ. 6 Κώδικα Δικηγόρων)

Έγγραφό αναφορικά με την έκδοση γραμματίου για παραστάσεις σε ένορκη βεβαίωση απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προς τα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Πειραιώς, Αιγίνης, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Ελευσίνος, Καλαυρίας, Καλλιθέας, Ιλίου, Κρωπίας, Κυθήρων, Λαυρίου, Μαραθώνος, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας, Νίκαιας, Περιστερίου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Χαλανδρίου.

Όπως αναφέρε το έγγραφο, σύμφωνα με το νέο άρθρο 423 § 2 ΚΠολΔ, που προστέθηκε με την παρ. 3 του δεύτερου άρθρου του άρθρου 1 του ν. 4335/2015, «Ενστάσεις και αιτήσεις εξαίρεσης εκείνου, που δίδει τη βεβαίωση, καταχωρίζονται στο προοίμιο της ένορκης βεβαίωσης κρίνονται όμως από το Δικαστήριο».

Για να προταθεί ένσταση ή αίτηση εξαίρεσης από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του αντιδίκου εκείνου που ζήτησε τη λήψη της ένορκης βεβαίωσης ενώπιον Ειρηνοδικείου, προϋποτίθεται ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος παρίσταται κατά τη διαδικασία λήψης της ένορκης βεβαίωσης.

Για την παράσταση αυτή, απαιτείται η έκδοση γραμματίου προκαταβολής εισφορών, σύμφωνα με το άρθρο 61 § 1 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013).

Το γραμμάτιο, που θα εκδίδεται, είναι το προβλεπόμενο για την αίτηση λήψης ένορκης βεβαίωσης (75 Ευρώ, παράρτημα Ι, περ. η, αριθ. 6 Κώδικα Δικηγόρων).

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *