Αποκόμισαν κέρδη ύψους 4 εκατ. δολαρίων από αγοραπωλησίες μετοχών, εκμεταλλευόμενοι εμπιστευτικές πληροφορίες από email δικηγόρων

Κατηγορίες εναντίον τριών Κινέζων υπηκόων, υπόπτων για κυβερνοεπιθέσεις εις βάρος δικηγορικών εταιρειών, απήγγειλε πριν λίγες μέρες η Εισαγγελία του Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους τρεις κατηγορούμενους, Iat Hong (συνελήφθη ανήμερα των Χριστουγέννων στο Χονγκ Κονγκ), Chin Hung και Bo Zheng, αφορούν στην εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών, την απάτη με υπολογιστή, την παράνομη πρόσβαση και εκ προθέσεως βλάβη πληροφοριακού συστήματος, και άλλες συναφείς πράξεις.

Οι τρεις άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές των ΗΠΑ ως υπαίτιοι για μία σειρά κυβερνοεπιθέσεων σε αρκετές μεγάλες δικηγορικές εταιρείες των ΗΠΑ το 2014.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι τρεις κατηγορούμενοι διεισδύσαν στα δίκτυα των δικηγορικών εταιρειών και απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των στελεχών της.

Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στη συνέχεια τις πληροφορίες που απέκτησαν μέσω των emails σχετικά με εκκρεμείς συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ επιχειρήσεων, προκειμένου να αγοράσουν μετοχές προτού οι κινήσεις αυτές γίνουν ευρέως γνωστές.

Οι εισαγγελικές αρχές του Manhattan υποστηρίζουν πως μέσω της δραστηριότητας αυτής οι Κινέζοι hackers αποκόμισαν κέρδη που υπολογίζονται στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *