Ηλεκτρονική πλατφόρμα για αίτηση συνταξιοδότησης

Μέσω της Υπηρεσίας παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και λίγες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) (link is external) για τη υποβολή αιτήσεων συντάξεων.

Μέσω της Υπηρεσίας αυτής, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους κάτωθι φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ (ΔΗΜΟΣΙΟ).

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος.

Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος, θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Δείτε την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ εδώ

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *