Σε μεγάλη μερίδα των πολιτών ανά περιόδους, τους έχει τύχει έστω μία φορά να έχουν κάποια υπόθεση στο δικαστήριο είτε ως διάδικοι είτε ως τρίτοι μιας δίκης δηλαδή σαν μάρτυρες. Πολλές φορές όλοι αυτοί έχουν γίνει «μάρτυρες» της μεγάλης καθυστέρησης στην διαδικασία της εξέλιξης των δικών. Μην λησμονούμε άλλωστε ότι σε κάθε δικάσιμο «στριμώχνονται» αρκετές υποθέσεις οι οποίες πολλές φορές αν όχι πάντα αναβάλλονται καθώς διακόπτονται λόγο ωραρίου του/της γραμματέως της έδρας.
Όμως, ταλαιπωρία υπάρχει και στους συνηγόρους καθώς βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» μέσα σε μία δικαστική αίθουσα και περιμένουν τη σειρά τους να δικάσουν ή να αναβάλουν μία υπόθεση χάνοντας ουσιαστικά πολύτιμο χρόνο τον οποίο θα διοχέτευαν σε άλλες καθημερινές δουλειές που έχουν. Και να προσθέσουμε εδώ τις διακοπές που κάνουν πολλές φορές οι δικαστές που φυσικά και είναι ανθρώπινο να διακόπτουν έτσι ώστε να υπάρξει μια περίοδος χαλάρωσης όμως δεν γίνεται να λένε ότι διακόπτουν για δεκαπέντε λεπτά και να διακόπτουν για μία και πλέον ώρα. Είναι εις βάρος των προσώπων της κάθε δίκης, αλλά κυρίως των συνηγόρων που ουσιαστικά υποχρεούνται να αναμένουν προκειμένου να μην ερημοδικαστούν.
Πέρα όμως από αυτό, υπάρχει και το θέμα με την καθαριότητα των δικαστηρίων, καθώς πολλά δικαστικά μέγαρα εν έτει 2017 στην Ελλάδα είναι αρκετά παλιά και αποτελούν εστίες μικροβίων. Η Πολιτεία μέσω των κατάλληλων δομών όπως του Υπουργείου Δικαιοσύνης πρέπει να ενσκήψει στο παραπάνω σοβαρό πρόβλημα και να βρεθεί άμεση λύση με πιο ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής. Δεν επιτρέπεται σε μία πολιτισμένη χώρα όπως η Ελλάδα στα δικαστικά μέγαρα να υπάρχουν τριτοκοσμικές συνθήκες.
Σε κάθε περίπτωση οι δικαστικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πρέπει να βρουν άμεσες λύσεις σε αυτά τα καθημερινά κακώς κείμενα των ελληνικών Δικαστηρίων, έτσι ώστε λειτουργοί της Δικαιοσύνης, συνήγοροι και απλοί πολίτες να εργάζονται και να συνυπάρχουν μέσω των κατάλληλων συνθηκών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *