Η Ουρουγουάη η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα πωλείται κάνναβη από φαρμακεία για ψυχαγωγική χρήση

Ο νόμος επιτρέπει επίσης την ιδιωτική καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι και τη συμμετοχή σε συνεταιρισμούς που την καλλιεργούν

Η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου θα πωλείται νόμιμα κάνναβη στα φαρμακεία για ψυχαγωγικούς σκοπούς θα γίνει από τον Ιούλιο η Ουρουγουάη.

Στα πλαίσια μία πρωτοποριακής πολιτικής, η χώρα της Νοτίου Αμερικής έχει νομιμοποιήσει πλήρως το εμπόριο κάνναβης από το 2013, ωστόσο η διαδικασία εφαρμογής του νόμου εμφάνισε καθυστερήσεις.

Όπως αναφέρει το BBC, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι αγοραστές θα πρέπει να εγγράφονται σε ένα εθνικό μητρώο, το οποίο είπε αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τις 2 Μαΐου.

Όσοι ενταχθούν στο μητρώο (πρέπει να υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι της Ουρουγουάης) θα μπορούν αγοράσουν έως και 40 γραμμάρια ανά μήνα.

Η κάνναβη που θα πωλείται θα προέρχεται από φυτείες που λειτουργούν υπό την επίβλεψη του κράτους, ενώ η τιμή της ορίστηκε στο 1,30 δολάριο ανά γραμμάριο.

Ο νόμος επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καλλιεργούν τη δική τους κάνναβη στο σπίτι, ή να συμμετέχουν σε συνεταιρισμούς που θα την καλλιεργούν.

Πολλοί φαρμακοποιοί αμφισβητούν τα οικονομικά οφέλη από την πώληση ενός προϊόντος με ελεγχόμενη τιμή, ενώ ορισμένοι Ουρουγουανοί εμφανίζονται απρόθυμοι να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο, καταγγέλλοντας τόσο την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τους όσο και την ύπαρξη ανωτάτων ορίων στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Juan Andres Roballo, η κυβέρνηση έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με 16 φαρμακεία, ενώ θα υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης για τη δημόσια υγεία προτού ανοίξουν οι εγγραφές για το μητρώο.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *