Η μεγαλύτερη ποινή για hacking στην ιστορία των ΗΠΑ επιβλήθηκε σε Ρώσο hacker

Κάθειρξη 27 ετών στο διαβόητο Track 2, πρωτοπόρο στην υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών και γιο Ρώσου βουλευτή

Ποινή κάθειρξης 27 ετών επέβαλε δικαστήριο του Seattle στον Roman Seleznev, ένα Ρώσο χάκερ ο οποίος προκάλεσε οικονομική ζημιά άνω των 169 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 32χρονο Seleznev, ο οποίος μάλιστα είναι γιος Ρώσου βουλευτή, πολιτικού συμμάχου του Προέδρου Vladimir Putin, είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στην ιστορία των ΗΠΑ για υπόθεση hacking.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Seleznev, γνωστός και ως «Track 2», αποκτούσε πρόσβαση σε υπολογιστές που ανήκαν τόσο σε μικρές επιχειρήσεις όσο και σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υποκλέπτοντας στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Ο Seleznev συνελήφθη στις Μαλδίβες το 2014 και στο φορητό υπολογιστή του βρέθηκαν περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Η δίκη του ξεκίνησε τον Αυγούστο του 2016, με τον Seleznev να κρίνεται ένοχος σε 38 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης μέσω υπολογιστή και της διακεκριμένης κλοπής ταυτότητας.

Η απόφαση για την ποινή του είναι αρκετά κοντά στα 30 χρόνια κάθειρξης που ζήτησε αρχικώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι στον Seleznev άξιζε μία σκληρή ποινή, καθώς θεωρείτο «πρωτοπόρος» στην ανάπτυξη της αγοράς για κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών και «ένας από τους πιο διάσημους hackers στον εγκληματικό υπόκοσμο».

Πηγή: arstechnica.com

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *