Ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων για το 2016: Αύριο η απόφαση για την παράταση ή μη της προθεσμίας καταβολής

Αναλυτικά οι πίνακες με τις εισφορές για το 2016 – Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ του ΕΦΚΑ

Αύριο, 29 Ιουνίου, και μία μόλις μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας για την καταβολή των εισφορών έτους 2016 για τους ασφαλισμένους του Τομέα π. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης το ζήτημα της εκ νέου παράτασης της προθεσμίας.

Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Β. Αλεξανδρής, απέστειλε επιστολή (link is external) προς τον ΕΦΚΑ με αίτημα την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 και την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση υπ’ αριθ. 14/30.3.2017 το ΔΣ του ΕΦΚΑ ενέκρινε την παράταση καταβολής των εισφορών έτους 2016 για τους ασφαλισμένους του Τομέα π. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, και των εισφορών Β΄εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους των Τομέων π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και π. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, μέχρι 30/6/2017, χωρίς προσαυξήσεις.

Η παράταση κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι στην καταβολή ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών εισφορών διατηρώντας τα ευεργετήματα που είναι συνδεδεμένα με την εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, αναρτώνται τα έγγραφα με τις ασφαλιστικές εισφορές για το έτος 2016, τόσο για το Ταμείο Νομικών όσο και για το Εναίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) – Τομείς Υγείας και Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών και Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών.

Ταμείο Νομικών

Τις εισφορές των Άμισθων Ασφαλισμένων για το 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Τις εισφορές για μητέρες ασφαλισμένες για το 2016 μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΤΑΑ – Τομείς Υγείας και Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ταμείου για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 εδώ.

Προσοχή: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταβολή των εισφορών γίνεται αποκλειστικά μέσω τράπεζας μέχρι 28-02-2017 και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.

ΕΤΑΑ – Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών

Για να δείτε τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 πατήστε εδώ

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *