Πολλές από τις κορυφαίες νομικές σχολές παγκοσμίως είναι στις ΗΠΑ, αλλά και η Ευρώπη διαθέτει εξαιρετικά πανεπιστήμια για να ακολουθήσει κανείς σπουδές στην επιστήμη του δικαίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Κάθε χρόνο, η εκπαιδευτική εταιρία QS Quacquarelli Symonds QS δημοσιεύει την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, ανά τομέα σπουδών και ανα περιοχή του κόσμου. Η πιο πρόσφατη κατάταξη περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για σπουδές στην επιστήμη του δικαίου.

H κατάταξη ενός πανεπιστημίου βασίζεται στη φήμη που έχει το ίδρυμα στους ακαδημαϊκούς και τους εργοδότες, καθώς και τον αριθμό των ετεροαναφορών ανά επιστημονική δημοσίευση σε συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα – στην περίπτωση αυτή, το δίκαιο. Το κριτήριο των ετεροαναφορών χρησιμοποιείται από την QS ως ένδειξη για τη διεθνή επίδραση της έρευνας ενός πανεπιστημίου. Η QS, στη συνέχεια, εξάγει μια βαθμολογία για κάθε κριτήριο αλλά και συνολικά σε μία κλίμακα από το 1-100.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω τις καλύτερες σχολές νομικής της Ευρώπης. Η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων στον τομέα της νομικής εμφανίζεται μέσα σε παρένθεση. Η ομάδα του eduguide συγκεντρώσαμε επίσης στοιχεία για τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε κάθε πανεπιστήμιο καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να λάβετε υποτροφία.

14. (47) Alma Mater Studiorum – University of Bologna: 72.9 — Η νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια είναι η καλύτερη στην Ιταλία και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Οι φοιτητές πληρώνουν δίδακτρα ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση (Equivalent Financial Situation Indicator).

Ιστοσελίδα: http://www.law.unibo.it/en/

=11. (40) LMU Munich: 73.6 — Το Ludwig Maximillians Universitat Munchen έχει πολή καλή ακαδημαϊκή φήμη (82.7) για νομικές σπουδές. Όλα τα προγράμματα του πανεπιστημίου είναι δωρεάν και οι φοιτητές πληρώνουν μόνο δύο τέλη κάθε εξάμηνο – €52 για το Basic fee και €59 για το Student transit pass.

Ιστοσελίδα: http://www.en.jura.uni-muenchen.de/

=11. (40) Katholieke Universiteit Leuven: 73.6 — Eίναι το καλύτερο πανεπιστήμιο του Βελγίου για σπουδές Νομικής. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά από την QS στο πεδίο των ετεροαναφορών. Το 2017 θα προσφέρέι ένα νέο μεταπτυχιακό σε δίκαιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία. Τα δίδακτρα του προγράμματος είναι πολύ προσιτά καθώς ανέρχονται σε 896 ευρώ για το πανεπιστήμιο του Leuven και 1.440 CHF για το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Ιστοσελίδα: http://www.law.kuleuven.be/education/prospective

=11. (40) Durham University: 73.6 — Η νομική σχολή του Durham μοιράζεται την ίδια θέση με τα πανεπιστήμια LMU Munich και Katholieke Universiteit Leuven. To ιστορικό αυτό πανεπιστήμιο βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά, με 85.6/100, στο πεδίο των ετεροαναφορών/δημοσίευση. Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα ανέρχονται σε £9.345.

Ιστοσελίδα: https://www.dur.ac.uk/law/

10. (39) Ruprecht Karls Universitat Heidelberg: 73.8 — Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, που ιδρύθηκε το 1386, είναι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Έχει εξαιρετική ακαδημαϊκή φήμη και βαθμολογήθηκε στον τομέα αυτό με 83.4 με άριστα το 100. Προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά χωρίς δίδακτρα στη Γερμανική Γλώσσα.

Ιστοσελίδα: http://www.jura.uni-heidelberg.de/

9. (37) Queen Mary University of London: 75.1 — Το Queen Mary είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Μεγάλη Βρετανία για να σπουδάσει κανείς νομική. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά στο πεδίο των ετεροαναφορών. Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα ανέρχονται σε £13.400.

Ιστοσελίδα: http://www.law.qmul.ac.uk/

8. (32) Leiden University: 76.4 — Το Leiden είναι με βάση την κατάταξη το καλύτερο πανεπιστημιο για να σπουδάσει κανείς Νομική στην Ολλανδία, και βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά για τον αριθμό των ετεροαναφορών ανά δημοσίευση αλλά και την ακαδημαϊκή του φήμη. Τα περισσότερα του μεταπτυχιακά είναι στην ολλανδική γλώσσα, προσφέρει, όμως, και μεταπτυχιακά στην Αγγλική Γλώσσά σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο και Ποινική Δικαιοσύνη. Τα δίδακτρα για το 2018-2019 ανέρχονται σε 2.060 ευρώ.

Ιστοσελίδα: https://www.universiteitleiden.nl/en/law

7. (26) Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne: 78.5 — Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο για σπουδές νομικής στην Ευρώπη αν εξαιρεθούν τα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας που καταλαμβάνουν τις 6 πρώτες θέσεις. Προσφέρει μεταπτυχιακά στα Γαλλικά σε Δημόσιο Δίκαιο, Ιδιωτικό Δίκαιο, Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Δίκαιο. Οι φοιτητές δεν πληρώνουν δίδακτρα παρά μόνο ένα χαμηλό διοικητικό τέλος που ανέρχεται σε 250 ευρώ το χρόνο.

Ιστοσελίδα: http://www.univ-paris1.fr/ufr/eds/

6. (24) University of Edinburgh: 79.1 —Ένα από τα πιο ιστορικά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, έχει εξαιρετική φήμη, καθώς διακεκριμένοι νομικοί της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και του εξωτερικού είνα απόφοιτοί του. Τα δίδακτρα για μεταπτυχιακό στη Νομική ανέρχονται σε £10.800, και £19,500 για εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης αρκετές υποτροφίες για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της νομικής.

Ιστοσελίδα: http://www.law.ed.ac.uk/

5. (18) King’s College London: 80.4 — Η νομική σχολή του King’s College είναι η 3η καλύτερη στο Λονδίνο και η 5η στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με το QS βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά στην ακαδημαϊκή φήμη και στην κατηγορία αριθμός ετεροαναφορών/δημοσίευση. Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά του σε δίκαιο (Master of Laws LL.M) ανέρχονται σε £15.600. Προσφέρει επίσης και part-time μεταπτυχιακά (ΜΑ) εξ αποστάσεως, που κοστίζουν £18.000.

Ιστοσελίδα: http://www.kcl.ac.uk/law/index.aspx

4. (12) University College London: 84.7 — Μεταξύ των αποφοίτων της νομικής σχολής του UCL ήταν ο ηγέτης της Ινδικής Ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Chaim Herzog, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004-2009) Terry Davis κ.ά. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £14,790. Το πανεπιστήμιο παρέχει υποτροφίες μέχρι και £5.000 για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική (LLM).

Ιστοσελίδα: https://www.laws.ucl.ac.uk/

3. (7) London School of Economics and Political Science: 89.9 — Το LSE βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά σε όλα τα κριτήρια άλλα έλαβε υψηλότερη βαθμολογία στο κριτήριο της ακαδημαϊκής του φήμης. Τα δίδακτρα για το 2018-2019 ανέρχονται σε £15.384. Το LSE παρέχει στο 8% περίπου όλων των επιλεγέντων μεταπτυχιακών φοιτητών του οικονομική βοήθεια από £5.000 – £15.000 (κατά μέσο όρο £7000).

Ιστοσελίδα: http://www.lse.ac.uk/collections/law/index.htm

2. (3) University of Cambridge: 96.2 — Είναι η δεύτερη καλύτερη σχολή νομικής στην Ευρώπη και η 3η στον κόσμο με σκορ 97.3/100 στη φήμη που έχει στους εργοδότες. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £15.810. Υπάρχουν πολλές υποτροφίες που δίνει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κλάδων είτε το ίδιο το Πανεπιστήμιο, είτε ιδιωτικά ιδρύματα. Μία από τις πιο γενναιόδωρες υποτροφίες είναι αυτή του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Δείτε περισσότερα για την υποτροφία Gates στο άρθρο μας εδώ.

Ιστοσελίδα: http://www.law.cam.ac.uk/

1. (2) University of Oxford: 96.6 — Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο για σπουδές νομικής στην Ευρώπη και το 2ο στον κόσμο μετά το Harvard. Ανάμεσα στους αποφοίτους του είναι πρώην πρωθυπουργοί, δικαστές ανωτάτων δικαστηρίων της Μ.Βρετανίας καθώς και μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £12.586. Υπάρχουν αρκετές υποτροφίες που μπορείτε να διεκδικήσετε και που ανακοινώνονται στο site της σχολής.

Ιστοσελίδα: https://www.law.ox.ac.uk/

Αναδημοσίευση από eduguide.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *