Τα γερμανικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία επί προσφυγών ομολογιούχων κατά του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους

Τα γερμανικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία επί προσφυγών ομολογιούχων κατά του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους του 2012, σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της χώρας την Τρίτη.

Η μείωση της αξίας των ομολόγων έγινε με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και ένα κράτος δεν μπορεί να υπόκειται στη δικαιοδοσία άλλου κράτους, καθώς αυτό θα προσέκρουε στην αρχή της κυρίαρχης ισότητας των κρατών, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Eκατοντάδες Γερμανοί πολίτες είχαν προσφύγει ενώπιον των εθνικών τους δικαστηρίων, καθώς, παρόλο που κανένας δεν δέχτηκε αρχικά την ανταλλαγή των ομολόγων του με άλλα, χαμηλότερης αξίας, η γερμανική κυβέρνηση πραγματοποίησε την προτεινόμενη ανταλλαγή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι με περσινή του απόφαση το Δικαστήριο της ΕΕ είχε κρίνει ότι είναι δυνατή η επίδοση αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου τις οποίες άσκησαν στη Γερμανία ιδιώτες κατόπιν της αναγκαστικής ανταλλαγής των κρατικών ομολόγων τους κατά τον κανονισμό της ΕΕ για τις επιδόσεις.

Πηγή:lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *