Από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα το ρομπότ έχει γράψει επιτυχείς ενστάσεις για πρόστιμα συνολικού ύψους μεγαλύτερου από 2,5 εκ. ευρώ και το έχουν χρησιμοποιήσει περισσότεροι από 86.000 χρήστες.

Ένας 19χρονος Bρετανός προγραμματιστής σχεδίασε ένα ρομπότ-δικηγόρο που μπορεί να γράψει ένσταση για πρόστιμα στάθμευσης καθώς και αιτήματα για αποζημίωση λόγω ακύρωσης ή καθυστέρησης πτήσης.

Από τα τέλη του 2015 μέχρι σήμερα το ρομπότ έχει γράψει επιτυχείς ενστάσεις για πρόστιμα συνολικού ύψους μεγαλύτερου από 2,5 εκ. ευρώ (σχεδόν 40% των υποθέσεων είχαν επιτυχή έκβαση) ενώ το έχουν χρησιμοποιήσει περισσότεροι από 86.000 χρήστες, σύμφωνα με το businessinsider.com.

Ο τρόπος λειτουργίας του προγράμματος είναι εξαιρετικά απλός, καθώς μετά την εγγραφή ο χρήστης απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων και στο τέλος της διαδικασίας του δίνεται το κείμενο της ένστασης, που στη συνέχεια μπορεί να το καταθέσει στην αρμόδια αρχή για αξιολόγηση του αιτήματος.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος δεν είναι ο πρώτος που έχει ως στόχο την μερική αντικατάσταση του δικηγόρου σε απλές υποθέσεις, καθώς μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί αρκετές εφαρμογές που παρέχουν αντίστοιχες νομικές υπηρεσίες για άλλες κατηγορίες διαφορών.

Το ζήτημα είναι, όμως, μέχρι πιο σημείο μπορεί ένα ρομπότ να αντικαταστήσει ένα δικηγόρο, δεδομένου ότι οι δυνατότητές του δεν του επιτρέπουν να χειριστεί σύνθετες νομικές υποθέσεις και να επεξεργαστεί περίπλοκα νομικά ζητήματα, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ένας αλγόριθμος μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία ενός δικογράφου, ένα ρομπότ δε θα μπορούσε να παρασταθεί ενώπιον ενός δικαστηρίου.

Πηγή: lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *