Σύλληψη Βρετανού για αντιμουσουλμανικά tweets μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Με την κατηγορία της υποκίνησης φυλετικού μίσους στα social media

Στη σύλληψη ενός άντρα προέβη η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου με την κατηγορία της υποκίνησης φυλετικού μίσους στα social media, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλες την Τρίτη.

Ο 46χρονος Mathew Doyle είχε δημοσιεύσει ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι ζήτησε από μια μουσουλμάνα γυναίκα να του εξηγήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και αυτή του απάντησε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτές, κατηγορώντας την ότι δεν ήταν ειλικρινής.

Αργότερα διέγραψε το tweet, αλλά αυτό είχε γίνει ήδη viral με πολλούς χρήστες του μέσου να τον επικρίνουν, αλλά ο ίδιος φαίνεται πως όντας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα αναδημοσιεύοντας επικριτικά ή ειρωνικά tweets, κάνοντας νέες ρατσιστικές αναρτήσεις και ευχαριστώντας όσους τον ακολούθησαν επειδή απέδειξαν ότι είναι καλός στο να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι η σύλληψη σχετίζεται με το επίμαχο tweet.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο για την απαγόρευση της υποκίνησης του φυλετικού μίσους στο διαδίκτυο, αλλά πολλοί επικρίνουν τις αρχές για επίδειξη υπερβάλλοντα ζήλου στην αστυνόμευση της διαδικτυακής επικοινωνίας, σύμφωνα με το theverge.com.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *