Ο δημοσιογράφος του Vice News, ωστόσο, αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση

Δικαστήριο του Καναδά διέταξε δημοσιογράφο να δείξει στην αστυνομία μηνύματα που αντάλλαξε με άτομο για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι τρομοκράτης του ISIS, σύμφωνα με το Reuters.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Καναδά είχε ζητήσει την έκδοση της εντολής εις βάρος του Ben Makuch και του εργοδότη του, Vice Media, πέρσι, όταν ανακάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Farah Shirdon, ο οποίος εκτιμάται ότι έφυγε από τον Καναδά το 2014 με σκοπό να ενταχθεί στο ISIS και έκτοτε έχει καταδικαστεί ερήμην για έξι αδικήματα τρομοκρατίας.

O Makuch, ο οποίος αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση, έγραψε τρία άρθρα την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Μαρτίου του 2014, τα οποία βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε γραπτά μηνύματα που αντάλλαξε με τον Shirdon, σύμφωνα με τον δικαστή της υπόθεσης.

Στο πλευρό του δημοσιογράφου τάσσονται τόσο το Vice, όσο και οι ομάδες προστασίας της ελευθερίας του τύπου της χώρας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για την ερευνητική δημοσιογραφία, την ανεξαρτησία του τύπου και την προστασία των δημοσιογραφικών πηγών.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος δεν υποχρεούται να παραδώσει ακόμα τα μηνύματα στις αρχές, καθώς έχει προθεσμία αρκετών εβδομάδων για να αποφασίσει αν θέλει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *