Η πρακτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς επαγγελματική εμπειρία σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας και κάντε αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου. Ως ασκούμενοι θα συμβάλετε στις καθημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα γνωρίζετε καλύτερα τις διαδικασίες και τις πολιτικές ενός θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους
πολίτες. Το ΕΚ προσφέρει πολλών ειδών πρακτικές ασκήσεις, σε διαφορετικές πόλεις, όπως είναι οι Βρυξέλλες, και το Στρασβούργο.
Εκτός από τη γενική κατηγορία πρακτικής άσκησης στο ΕΚ, υπάρχουν και οι πιο εξειδικευμένες όπως αυτές που αφορούν τη δημοσιογραφία, την επικοινωνία, την έρευνα και τη μετάφραση. Οι αμειβόμενες περίοδοι πρακτικής άσκησης Robert Schuman, είναι ανοιχτές σε όλους τους αποφοίτους και διαρκούν πέντε μήνες.
Μεταξύ άλλων υπάρχει και η κατεύθυνση “Βραβείο Ζαχάρωφ”: το πρόγραμμα έχει ως στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων σχετικά με τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς και με τη σχετική διεθνή νομοθεσία. Απευθύνεται σε υποψηφίους με έντονο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή: europarl.europa.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *