Η επιχείρηση εισέπραττε προκαταβολικά χρήματα για παροχή υπηρεσιών γυμναστικής, ενώ γνώριζε ότι δεν υφίσταται νόμιμη άδεια λειτουργίας, παριστάνοντας ότι λειτουργεί νομίμως

Συνήγορος του Καταναλωτή έλαβε, στα τέλη του 2015, αναφορές από καταναλωτές κατά επιχείρησης που παρουσιαζόταν ως Γυμναστήριο – Πολυδύναμο Κέντρο, σύμφωνα με τις οποίες, αν και είχαν πληρώσει για συγκεκριμένες υπηρεσίες και προγράμματα, διαπίστωσαν ότι ο χώρος του γυμναστηρίου διέθετε ελάχιστα όργανα, οι γυμναστές εμφανίζονταν για λίγο και δεν υπήρχαν υπάλληλοι γραμματείας για να τους εξυπηρετήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν να γυμναστούν ή να γυμνάζονται χωρίς επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Όσοι κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους, δεν έλαβαν πίσω τα χρήματά τους.

O Συνήγορος του Καταναλωτή διενήργησε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση «είχε υποβάλει αίτηση το έτος 2013 για χορήγηση άδειας λειτουργίας Ιδιωτικού Γυμναστηρίου για συγκεκριμένους χώρους, στο Δήμο Αθηναίων, η οποία απορρίφθηκε, ενώ απαγορεύθηκε η λειτουργία της ως γυμναστηρίου».

Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι η καταγγελλόμενη επιχείρηση δεν διέθετε ούτε άδεια λειτουργίας πολυδύναμης μονάδας αδυνατίσματος – εργαστηρίου αισθητικής.

Η επιχείρηση εισέπραττε προκαταβολικά χρήματα για παροχή υπηρεσιών γυμναστικής, ενώ γνώριζε ότι δεν υφίσταται νόμιμη άδεια λειτουργίας, παριστάνοντας ότι λειτουργεί νομίμως.

Με έγγραφό του ο Συνήγορος του Καταναλωτή διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για να ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *