Περισσότερες από 26.920 δίκες αναβλήθηκαν, λόγω της αποχής των δικηγόρων, μέσα σε 3,5 μήνες στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στοιχεία του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου, που συγκέντρωσε και φέρνει στη δημοσιότητα η Voria.gr. Ειδικότερα, τα γραμμάτια προείσπραξης που εκδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη από 11 Ιανουαρίου έως 18
Απριλίου 2016 ήταν συνολικά 8.386, εν μέσω αποχής των δικηγόρων που έχει αυστηρό πλαίσιο αδειών και απαγορεύει όχι μόνο την παράσταση στο δικαστήριο αλλά και την κατάθεση δικογράφων. Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2015 ήταν 48.852 γραμμάτια. Το ποσοστό μείωσης είναι 582% φέτος σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2015, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έχουν αναβληθεί περισσότερες από 26.000 δίκες, στα πολιτικά και ποινικά τμήματα του Εφετείου, του Πρωτοδικείου αλλά και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Aνάλογη κατάσταση επικρατεί και στα δικαστήρια της Πάτρας, όπου λόγω της δικηγορικής αποχής μέχρι σήμερα έχουν αναβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 6.000 πολιτικές υποθέσεις (Εφετεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία) ενώ την ίδια ώρα εκτιμάται ότι οι ποινικές υποθέσεις που έχουν «παγώσει» αγγίζουν τις 10.000.

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *