Πρόταση νόμου που θα επιτρέπει στους δικαστές να επιβάλουν πρόστιμο ύψους έως και 1500 δολαρίων σε ενόρκους που, παρά τις εντολές τους, χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την εκδικαζόμενη υπόθεση, κατά τη διάρκεια της δίκης, κατετέθη στη Πολιτειακή Συνέλευση της Καλιφόρνια.

Η διάδοση πληροφοριών μέσω social media και η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο για την εκδικαζόμενη υπόθεση από τους ενόρκους είναι σύνηθες φαινόμενο στην εποχή της μαζικής χρήσης της τεχνολογίας, κάποιες φορές όμως οδηγεί σε νομικά προβλήματα και σε κακοδικίες.

Σύμφωνα με το Ars Technica, στόχος του νόμου είναι να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα περιπτώσεις κακοδικίας, παρέχοντας στους δικαστές τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμου, αντί να απαιτείται να ακολουθηθεί ολόκληρη η νομική διαδικασία για να καταδικαστούν για το παράπτωμά τους.

Η – πρώτη του είδους της – πρόταση βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης από τη Πολιτειακή Συνέλευση και, εφόσον εγκριθεί από τη Γερουσία της Καλιφόρνια και υπογραφεί από τον Κυβερνήτη, θα τεθεί σε πιλοτική πενταετή εφαρμογή.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *