Υποστηρίζεται ότι η εταιρία ξεγελάει τους καταναλωτές σερβίροντας παγωμένα ροφήματα με λιγότερη ποσότητα καφέ από αυτή που διαφημίζεται, γεμίζοντάς τα με υπερβολική ποσότητα πάγου

Αγωγή κατά των Starbucks κατέθεσε γυναίκα στο Ιλινόι των Η.Π.Α., υποστηρίζοντας ότι η εταιρία ξεγελάει τους καταναλωτές σερβίροντας παγωμένα ροφήματα που περιέχουν λιγότερη ποσότητα καφέ από αυτή που διαφημίζεται, γεμίζοντάς τα με υπερβολική ποσότητα πάγου.

Η αγωγή μάλιστα είναι ομαδική και υπολογίζεται πως τα συνολικά αιτήματα αποζημίωσης των συμμετεχόντων ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι γνωστό ότι τα Starbucks διαθέτουν τα ροφήματα τους σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά η γυναίκα υποστηρίζει ότι στην ουσία δεν αυξάνεται η ποσότητα του ροφήματος που προσφέρεται, αλλά η ποσότητα πάγου που προστίθεται σε αυτό.

Σύμφωνα με την Washington Post, ηενάγουσα, Stacy Pincus, ισχυρίζεται ότι στην ουσία η εταιρία διαφημίζει την χωρητικότητα του ποτηριού και όχι την πραγματική ποσότητα καφέ που λαμβάνει ο πελάτης, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλα παγωμένα ροφήματα της γνωστής αλυσίδας καφέ, όπως το παγωμένο τσάι.

Η εταιρία αρνείται τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι οι πελάτες της γνωρίζουν ότι βασικό συστατικό ενός παγωμένου καφέ είναι ο πάγος, ενώ, αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τον καφέ τους, μπορούν να τον επιστρέψουν και να ζητήσουν να φτιαχτεί ξανά.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *