Η χρήση της θα καλύπτεται υπό προϋποθέσεις από την ιατρική ασφάλιση του ασθενούς

Διαθέσιμη στα φαρμακεία, με ιατρική συνταγή και για σοβαρά ασθενείς, θα είναι σύντομα η κάνναβη στη Γερμανία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Hermann Gröhe/

Όπως αναφέρει το RT, το σχέδιο νόμου,αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια να εισαχθεί στο Κοινοβούλιο για περαιτέρω συζήτηση και ψήφιση, με στόχο να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2017.

Η πιο σημαντική, ίσως, πρόβλεψη του νόμου είναι ότι η χρήση της ιατρικής κάνναβης θα καλύπτεται από την ιατρική ασφάλιση του ασθενούς.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι το Υπουργείο προτίθεται να ξεκινήσει έρευνα για τις ιατρικές συνέπειες της κάνναβης και ότι η αποζημίωση των ασθενών θα εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στην επιστημονική έρευνα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις οργανώσεων που επιδιώκουν τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Στόχος των γερμανικών αρχών είναι να αυξηθεί η παραγωγή ιατρικής κάνναβης σε ειδικές τοποθεσίες εντός της χώρας, αλλά αυτό είναι μάλλον δύσκολα επιτεύξιμο μέχρι το 2017, επομένως οι ανάγκες θα καλυφθούν μέσω των εισαγωγών.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *