Χρήστες υποστηρίζουν ότι το Facebook συνέλεξε παράνομα βιομετρικά δεδομένα χρηστών που προέρχονται από τα πρόσωπα στις αναρτημένες φωτογραφίες

Την πρώτη μάχη σε ένα δικαστικό αγώνα εναντίον χρηστών του σχετικά με τη χρήση βιομετρικών δεδομένων έχασε το Facebook, καθώς το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια αρνήθηκε το αίτημα του για απόρριψη αγωγής χρηστών.

Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι συνέλεξε και αποθήκευσε παράνομα βιομετρικά δεδομένα χρηστών που προέρχονται από τα πρόσωπα στις αναρτημένες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με την αγωγή πολιτών του Ιλινόι, το Facebook παραβιάζει το νόμο της Πολιτείας για τα βιομετρικά δεδομένα, καθώς η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και οι προτάσεις για προσθήκη «ετικετών» σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αποδεικνύει τη συλλογή και αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων.

Το Facebook υποστήριξε ότι οι χρήστες δεν μπορούν να ασκήσουν αγωγή βάσει του νόμου του Ιλινόι για τα βιομετρικά δεδομένα, καθώς έχουν συμφωνήσει αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης ότι το εφαρμοστέο δίκαιο επί των διαφορών τους θα είναι αυτό της Καλιφόρνια.

Πηγή: reuters.com

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *