Δικηγορικό δημοψήφισμα για το χωρισμό του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 5,6,7,8 &11 Ιουνίου

Δημοψήφισμα για το θέμα του Πρωτοδικείου Αθηνών αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 5/6, 6/6, 7/6, 8/6 και 11/6, τόσο στο χώρο των Δικαστηρίων όσο και στα γραφεία του ΔΣΑ. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Σε υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ στις 22/5, θα διεξαχθεί Δημοψήφισμα σχετικά με την εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης για την ίδρυση δύο νέων Πρωτοδικείων στο Νομό Αττικής, τις ημέρες 5/6, 6/6, 7/6, 8/6 και 11/6, τόσο στο χώρο των Δικαστηρίων όσο και στα γραφεία του ΔΣΑ.
Συγκεκριμένα η ψηφοφορία θα διεξαχθεί:
α) Στο Εφετείο Αθηνών στα γραφεία του ΔΣΑ στον 3ο όροφο, από 07:30 έως 15:30
β) Στο Πρωτοδικείο Αθηνών στα γραφεία του ΔΣΑ στα κτήρια 2 και 12, από 07:30 έως 15:30
γ) Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών:
1) στα γραφεία του ΔΣΑ στην αίθουσα 045, από 07:30 έως 15:30
2) στο γραφείο του ΔΣΑ αίθουσα 210, είσοδος από Δέγλερη από 07:30 έως 15:30
δ) Στα γραφεία του ΔΣΑ Ακαδημίας 60, τις ημέρες 5/6 έως και 8/6 από 8:00 έως 18:00 και την τελευταία ημέρα 11/6 από 8:00 έως 20:00
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.
Καλείσθε να συμμετάσχετε μαζικά στο δημοψήφισμα και να εκφράσετε τη γνώμη σας για τις προωθούμενες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλαγές».

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Υπερχρεωμένα: Διαγραφή του 65% οφειλής σε τράπεζα-Εξαίρεση κατοικίας από τον πλειστηριασμό

Ειρηνοδικείο Σικυώνος αρ. 52/2018 (εκούσια δικαιοδοσία): Η απόφαση ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσης με την καταβολή του 35% της συνολικής οφειλής και διαγραφή του 65% αυτής. Η αιτούσα θα καταβάλει μηνιαία δόση ύψους σαράντα ευρώ (40,00) για πέντε έτη, ήτοι συνολικά [40Χ60 μήνες =2.400 ευρώ] και εν συνεχεία αποπληρωμή του 80% της αντικειμενικής αξίας της κατοικίας της προκειμένου να διασωθεί, ήτοι καταβολές ύψους 95,63 ευρώ για 240 μήνες [95,68 Χ 240 = 22.963,20 ευρώ]. Συνολικά θα έχει καταβληθεί το ποσό των 25.363,20 ευρώ στην αντίδικο.
Συγκεκριμένα, η αιτούσα ηλικίας 65 ετών είναι διαζευγμένη, συνταξιούχος χωρίς προστατευόμενα μέλη. Η συνολική οφειλή της στην αντίδικο πιστώτρια ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 64.272,16 ευρώ. Έχει στην πλήρη κυριότητα της ένα αστικό ακίνητο ήτοι μια διώροφη κατοικία συνολικής επιφάνειας 73,80 τ.μ, ήτοι εμβαδού 36,90τ.μ. ως προς το ισόγειο και 36,90 τ.μ. ως προς τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο, η οποία έχει κτιστεί σε ενιαίο οικόπεδο, συνολικής εκτάσεως 5.131,05 τ.μ.με ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του όλου οικοπέδου 19,74059/1000. Το ακίνητο αυτό αποτελεί την πρώτη και κύρια κατοικία της αιτούσης και η αντικειμενική του αξία ανέρχεται στο πόσο των 28.704,00 ευρώ.
Το δικαστήριο ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσης για πέντε έτη (60 μήνες) με μηνιαία δόση ποσού σαράντα ευρώ (40,00€) προς την καθ΄ης πιστώτρια η καταβολή της οποίας θα αρχίσει το πρώτο πενθήμερο του δεύτερου μήνα μετά τη δημοσίευση της απόφασης.
Μετά την πάροδο των πέντε ετών θα έχει καταβάλει στην πιστώτρια το συνολικό ποσό των 2.400,00 ευρώ ενώ παραμένει ανεξόφλητο το ποσό των 61.872,16 ευρώ. Εξαιρει της εκποίησης την κύρια κατοικία της αιτούσης και επιβάλλει στην αιτούσα την υποχρέωση να καταβάλει για τη διάσωση της κύριας κατοικίας στην πιστώτρια, η οποία είναι εμπραγμάτως εξασφαλισμένη, το ποσό των 95,68 ευρώ μηνιαίως για είκοσι έτη, ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας της ήτοι 22.963,20 ευρώ. Συνολικά καταβάλει το 35% της οφειλής ενώ διαγράφεται το 65%. (η απόφαση δημοσιεύεται με επιμέλεια της δικηγόρου Αγγελικής Κωστάρα).

Δείτε την απόφαση εδώ

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ποιοί εκλέγονται στο νέο ΔΣ και στην Εξελεγκτική Επιτροπή

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανακοίνωσε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες της 13ης και 20ης Μαΐου 2018. Δείτε τα ονόματα (κατά σειρά ψήφων) εδώ
Επίσης η Ένωση ανακοίνωσε τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες της 13 ης και 20 ης Μαΐου 2018. Δείτε τα ονόματα κατά σειρά ψήφων εδώ

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Ξεκινάει την Τρίτη 29/5/2018 η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια

Ξεκινάει την Τρίτη 29.5.2018 η ηλεκτρονική κατάθεση εισαγωγικών δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας μέσω του portal.olomeleia.gr, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη δυνατή η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στο Συμβούλιο Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με 39 αποφάσεις της Γενικής Επιτροπείας Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων που εκδόθηκαν στις 25.5.2018 και αφορούν όλα τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, η ερχόμενη Τρίτη 29.5.2018 ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ηλεκτρονικής κατάθεσης εισαγωγικών (μόνο) δικογράφων κύριας και προσωρινής δικαστικής προστασίας, στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και τα Διοικητικά Εφετεία της χώρας.
Σημειώνεται ότι η υποβολή των δικογράφων πρέπει να γίνεται σε format .pdf (με έκδοση adobe acrobat 9 ή μεταγενέστερη).
Η ως άνω εξέλιξη είναι ένα εξαιρετικά θετικό πρώτο βήμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας, καθώς διευκολύνει σημαντικά την καθημερινή άσκηση της δικηγορίας και επιτρέπει την εξοικονόμηση χρόνου για τους συναδέλφους.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και ιδίως :
α) να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στα πολιτικά δικαστήρια, το οποίο παρουσιάζει δραματική καθυστέρηση
β) να εξασφαλιστεί η δυνατότητα προσωποποιημένης παρακολούθησης της ροής δικογράφου σε όλα τα δικαστήρια της χώρας
γ) να διευρυνθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης σε όλα τα δικόγραφα ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων
δ) να προβλεφθεί ψηφιοποίηση του φακέλου, ηλεκτρονική αποστολή των απόψεων της διοίκησης και ηλεκτρονική πρόσβαση των διαδίκων, στις υποθέσεις των διοικητικών δικαστηρίων
ε) να υπάρξει πλήρης διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων της Δικαιοσύνης, μεταξύ τους και με το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών.
Για πληροφορίες σχετικά με τη νέα διαδικασία οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο συνάδελφο της αρχής εγγραφής του ΔΣΑ, Αναστάσιο Σμυρνή, στο τηλ. 210-3639380 και ώρες: 09.00 – 14.30».

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις στο dsa.gr

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Σε ισχύ ο Νέος Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Τί πρέπει να γνωρίζετε

Με τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, που τίθεται σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018, καθιερώνεται ενιαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Στο Νέο Κανονισμό κατοχυρώνονται βασικά δικαιώματα των πολιτών:
1. Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα δεδομένα: Έχετε περισσότερη και σαφέστερη ενημέρωση κατά τη συλλογή των δεδομένων για την επεξεργασία τους και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.
2. Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων καθώς και τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που σας αφορούν.
3. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Δικαιούστε να εξασφαλίζετε από τον υπεύθυνο επεξεργασίας τον περιορισμό της επεξεργασίας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
4. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ιδίως όταν πρόκειται για κατάρτιση «προφίλ» ή για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.
5. Δικαίωμα στη λήθη: Όταν δεν επιθυμείτε πλέον την επεξεργασία και διατήρηση προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα δεδομένα δεν τηρούνται για κάποιο συγκεκριμένο νόμιμο και δηλωμένο σκοπό. 6. Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Δικαιούστε να λάβετε ή να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας, σε μηχαναγνώσιμη μορφή, από έναν υπεύθυνο επεξεργασίας σε άλλον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εφόσον το επιθυμείτε.
Βασικές Υποχρεώσεις των Υπευθύνων Επεξεργασίας:
Ο Κανονισμός επιβάλλει μια σειρά νέων υποχρεώσεων στους υπευθύνους επεξεργασίας, οι οποίες απορρέουν από τις βασικές αρχές και ιδίως την ενισχυμένη αρχή της διαφάνειας στον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας και τήρησης δεδομένων και τη νέα αρχή της λογοδοσίας, σύμφωνα με την οποία ο υπεύθυνος επεξεργασίας φέρει την ευθύνη και είναι σε θέση να αποδείξει τη συμμόρφωσή του με όλες τις αρχές που διέπουν την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων:
• Ευθύνη: Ο υπεύθυνος επεξεργασίας φέρει την ευθύνη να αποδεικνύει ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ότι συμμορφώνεται με τον Κανονισμό.
• Προστασία δεδομένων κατά τον σχεδιασμό («Data protection by design»): Ο Κανονισμός επιβάλλει την εφαρμογή προϊόντων και υπηρεσιών (ηλεκτρονικών και μη) που κατά τον αρχικό σχεδιασμό τους δημιουργούν φιλικές συνθήκες για την προστασία των δεδομένων σας. Για παράδειγμα, στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέγετε ρυθμίσεις που θα προστατεύουν περισσότερο τα προσωπικά σας δεδομένα.
• Προστασία δεδομένων εξ ορισμού («Data protection by default»): Ο Κανονισμός επιβάλλει την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που να διασφαλίζουν ότι, εξ ορισμού, υφίστανται επεξεργασία μόνο τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον σκοπό της επεξεργασίας.
• Ασφάλεια επεξεργασίας: O υπεύθυνος επεξεργασίας και ο εκτελών την επεξεργασία πρέπει να εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το ενδεδειγμένο επίπεδο ασφάλειας.
• Γνωστοποίηση παραβιάσεων δεδομένων: Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει υποχρέωση, μόλις αντιληφθεί παραβίαση, να ενημερώσει τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές και εσάς, εφ’ όσον η παραβίαση σάς θέτει σε σοβαρό κίνδυνο.
• Εκτίμηση επιπτώσεων και προηγούμενη διαβούλευση: Όταν η επεξεργασία ενδέχεται να επιφέρει υψηλό κίνδυνο για τα δικαιώματα των ατόμων, ιδίως επειδή είναι συστηματική, μεγάλης κλίμακας, αφορά ειδικές κατηγορίες δεδομένων και βασίζεται στη χρήση νέων τεχνολογιών, ο υπεύθυνος επεξεργασίας πρέπει να διενεργήσει εκτίμηση επιπτώσεων σχετικά με την προστασία των δεδομένων («Data protection impact assessment»). Όταν βάσει της διενεργηθείσας εκτίμησης επιπτώσεων και παρά την πρόβλεψη μέτρων προστασίας παραμένει υψηλή επικινδυνότητα της επεξεργασίας, ο υπεύθυνος επεξεργασίας υποχρεούται να προβεί σε προηγούμενη διαβούλευση με την εποπτική Αρχή.
• Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων: Προβλέπεται, υπό προϋποθέσεις, ο ορισμός «υπευθύνου προστασίας δεδομένων» ο οποίος έχει εχέγγυα ανεξαρτησίας και παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τον νόμο αποτελώντας, συγχρόνως, το σημείο επαφής με την εποπτική Αρχή.
• Κώδικες δεοντολογίας: Ενθαρρύνεται η εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας από τους υπευθύνους επεξεργασίας, οι οποίοι υποβάλλονται προς έγκριση στην εποπτική Αρχή. Σε περίπτωση διευρωπαϊκής δραστηριότητας ζητείται και η γνώμη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων.
• Πιστοποίηση: Ενθαρρύνεται η θέσπιση μηχανισμών πιστοποίησης, σφραγίδων και σημάτων προστασίας δεδομένων για την απόδειξη της συμμόρφωσης προς τον Κανονισμό ή για την απόδειξη παροχής κατάλληλων εγγυήσεων κατά την επεξεργασία. Η πιστοποίηση είναι εθελοντική.
Εποπτικές Αρχές

Όταν κάποιος υπεύθυνος επεξεργασίας είναι εγκατεστημένος σε περισσότερα του ενός κράτη μέλη και προβαίνει σε διασυνοριακή επεξεργασία δεδομένων εντός ΕΕ, είναι σκόπιμο να καθορίσει το κράτος μέλος της κύριας εγκατάστασής του στην ΕΕ, ώστε να μπορεί να απευθύνεται στην εποπτική Αρχή του κράτους αυτού –η οποία θεωρείται η επικεφαλής εποπτική Αρχή– σε σχέση με τις διάφορες υποχρεώσεις συμμόρφωσης που πηγάζουν από τον Κανονισμό. Αυτό αποτελεί τον λεγόμενο μηχανισμό μίας στάσης («One stop shop»), σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται συνεργασία μεταξύ της επικεφαλής εποπτικής Αρχής και των ενδιαφερόμενων εθνικών Αρχών στην αρμοδιότητα των οποίων μπορεί να εμπίπτει μια υπόθεση ώστε να διασφαλίζεται ομοιογένεια στην αντιμετώπιση υποθέσεων διευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και ασφάλεια δικαίου τόσο για τους υπευθύνους επεξεργασίας όσο και για τους πολίτες της Ένωσης. Περαιτέρω, προκειμένου να υπάρχει συνεκτική εφαρμογή του σχετικού νομικού πλαισίου στην Ένωση, προβλέπεται ο λεγόμενος «μηχανισμός συνεκτικότητας», σημαντικό ρόλο στον οποίο διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων όπου εκπροσωπούνται όλες οι εθνικές εποπτικές Αρχές και το οποίο έχει δεσμευτικές αποφασιστικές αρμοδιότητες.
Προετοιμασία σε 10 βήματα:
1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ: Ενημερώστε το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού σας για τις επερχόμενες μεταβολές, υπογραμμίζοντας τις σημαντικές επιπτώσεις σε περίπτωση παραβιάσεων. Αξιολογήστε τους πιθανούς κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγετε και επεξεργάζεστε. Διαμορφώστε στρατηγική αντιμετώπισης των πιθανών κινδύνων με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.
2. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ: Οφείλετε να τηρείτε ειδικά αρχεία επεξεργασιών; Αν ναι, καταγράψτε ενδελεχώς τα δεδομένα που τηρείτε και μεταβιβάζετε, τις επεξεργασίες στις οποίες προβαίνετε, τον σκοπό τους και τη νομική βάση.
3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ: Εξετάζετε συνεχώς αν κατά την επεξεργασία των δεδομένων τηρούνται οι αρχές που διέπουν τη νόμιμη επεξεργασία των δεδομένων και αν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των υποκειμένων.
4. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: Εξετάστε τις μεθόδους για εξασφάλιση συγκατάθεσης για κάθε επιδιωκόμενο σκοπό επεξεργασίας.
5. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: Επικαιροποιήστε τις διαδικασίες για τον χειρισμό των αιτημάτων και την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίωςως προς τη διαγραφή δεδομένων (δικαίωμα στη λήθη) ή την παροχή τους σε αναγνώσιμο ηλεκτρονικό μορφότυπο (φορητότητα δεδομένων).
6. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ: Θα πρέπει να είστε σε θέση να εκτιμήσετε τις πιθανότητες επέλευσης κινδύνων και τις συνέπειες στα προσωπικά δεδομένα.
7. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Ανάλογα με τη δραστηριότητα που ασκείτε, εξετάστε αν χρειάζεται να ορίσετε «υπεύθυνο προστασίας δεδοµένων».
Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων εισάγει για πρώτη φορά αναλυτικές διατάξεις για τον ρόλο, τις παρεχόμενες εγγυήσεις και τα καθήκοντα του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (άρθρα 37-40), ο οποίος βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του νέου νομικού πλαισίου.
Ειδικότερα, ορίζεται ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ορισμένοι υπεύθυνοι αλλά και εκτελούντες την επεξεργασία υποχρεούνται πλέον να ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων.
Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) διευκολύνει τη συμμόρφωση του υπευθύνου επεξεργασίας και του εκτελούντος την επεξεργασία με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ και μεσολαβεί μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων (π.χ. εποπτικές αρχές, υποκείμενα των δεδομένων). Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός (όχι αποφασιστικός) και δεν φέρει προσωπική ευθύνη για τη μη συμμόρφωση με τον Κανονισμό.
Υπεύθυνος να διασφαλίζει και να μπορεί να αποδεικνύει ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή ο εκτελών την επεξεργασία.
Προβλέπονται συγκεκριμένα καθήκοντα του DPO και αντίστοιχες υποχρεώσεις του εργοδότη του. Παράβαση των σχετικών με τον DPO διατάξεων επιφέρει κυρώσεις (βλ. άρθρα 37-38 και 83 σε συνδυασμό με αιτιολογική σκέψη 97 ΓΚΠΔ).
Τέλος, ορίζεται ρητά ότι τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου προστασίας δεδομένων πρέπει να δημοσιοποιούνται προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη επικοινωνία με τα υποκείμενα των δεδομένων.
Επιπλέον, προβλέπεται υποχρέωση για τον υπεύθυνο και εκτελούντα την επεξεργασία να ανακοινώνουν στην εποπτική αρχή στοιχεία που αφορούν στον ορισμό του υπευθύνου προστασίας δεδομένων.
Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ειδικό έντυπο, το οποίο καλούνται να συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι και εκτελούντες την επεξεργασία προκειμένου να ανακοινώσουν στην Αρχή τον ορισμό του υπευθύνου προστασίας σύμφωνα με την προαναφερθείσα υποχρέωσή τους. Tο έντυπο πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
dpo-announcement@dpa.gr
Προσοχή: Η υποχρέωση ανακοίνωσης ορισμού DPO ικανοποιείται ΜΟΝΟ με την υποβολή του συγκεκριμένου εντύπου. Οποιαδήποτε προηγούμενη (πριν την 25η Μαΐου 2018) δήλωση στοιχείων υπευθύνου προστασίας δεδομένων που έχει υποβληθεί στην Αρχή ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη.
8. ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Υιοθετήστε μεθόδους για την ανίχνευση, την καταγραφή και τη διερεύνηση περιστατικών παραβιάσεων. Διαθέτετε διαδικασία για τις γνωστοποιήσεις παραβιάσεων προς την Αρχή και τα υποκείμενα;
Σύμφωνα με το άρ. 33 του Κανονισμού (ΕΕ) /2016/679, οι υπεύθυνοι επεξεργασίας, σε περίπτωση που συμβεί περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων από το οποίο ενδέχεται να προκληθεί κίνδυνος στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσώπων τα οποία αφορά το περιστατικό, οφείλουν να γνωστοποιήσουν το εν λόγω περιστατικό στην Αρχή.
Η γνωστοποίηση αυτή πρέπει να γίνεται αμελλητί και, αν είναι δυνατό, εντός 72 ωρών από τη στιγμή που ο υπεύθυνος επεξεργασίας ενημερωθεί για το περιστατικό. Η γνωστοποίηση πρέπει να περιέχει σύνολο σχετικών πληροφοριών (φύση/έκταση του περιστατικού, κατηγορίες προσώπων που επλήγησαν, αιτία και συνέπειες αυτού, ενέργειες που έγιναν προς αντιμετώπισή του, κ.ά.). Ακόμα και αν οι σχετικές αυτές πληροφορίες δεν είναι όλες διαθέσιμες κατά την υποβολή της γνωστοποίησης, αυτή θα πρέπει να υποβληθεί ως αρχική και να ακολουθήσει στο μέλλον, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, επικαιροποίησή της (με υποβολή συμπληρωματικής γνωστοποίησης).
Για την υποβολή της εν λόγω γνωστοποίησης στην Αρχή, πατήστε εδώ.
Επισημαίνεται ότι ακόμα και αν το περιστατικό δεν μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τα φυσικά πρόσωπα που αφορά, οπότε και δεν απαιτείται η υποβολή της ως άνω γνωστοποίησης στην Αρχή, ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει σε κάθε περίπτωση να τηρεί δικό του εσωτερικό σχετικό αρχείο.
Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρ. 34 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, όταν η παραβίαση ενδέχεται να θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων τα οποία αφορά το περιστατικό, τότε ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να ανακοινώνει αμελλητί την παραβίαση και στα πρόσωπα αυτά. Αυτή η ανακοίνωση είναι ανεξάρτητη της προαναφερθείσας γνωστοποίησης στην Αρχή (η οποία γνωστοποίηση στην Αρχή υποβάλλεται ακόμα και αν ο σχετικός κίνδυνος δεν κρίνεται ως υψηλός). Η ανακοίνωση στα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να γίνει με τον πλέον πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο, με τη μορφή προσωποποιημένης πληροφόρησης και όχι μέσω κάποιας γενικού χαρακτήρα ανακοίνωσης, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
Σημειώνεται ότι η Αρχή δύναται σε κάθε περίπτωση να δώσει εντολή στον υπεύθυνο επεξεργασίας να ενημερώσει τα φυσικά πρόσωπα για το περιστατικό (άρ. 58 παρ. 2 ε’ Κανονισμού).
Κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση των περιστατικών παραβίασης δεδομένων και τις σχετικές υποχρεώσεις μπορείτε να δείτε εδώ.
9. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗTΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ: Στην περίπτωση αυτή πρέπει να προτείνετε το κράτος της κύριας εγκατάστασής σας.
10. ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ: Αν διαβιβάζετε δεδομένα και σε τρίτες χώρες, επιλέξτε κάποιο μηχανισμό διαβίβασης, όπως δεσμευτικούς εταιρικούς κανόνες (BCRs), τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες (SCCs), πιστοποιήσεις στο Privacy Shield (για τις ΗΠΑ).
(πηγή: dpa.gr)

Δείτε τον Κανονισμό εδώ

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Απόρριψη αιτήματος δικηγόρου για χορήγηση πλήρους αντιγράφου δικαστικής απόφασης

Δικηγόρος που εκπροσωπούσε υπεύθυνο επεξεργασίας σε υπόθεση που εκκρεμούσε ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζήτησε πλήρες αντίγραφο απόφασης ποινικού δικαστηρίου που συμπεριλαμβανόταν στο φάκελο της υπόθεσης.
Δεδομένου ότι στη ζητηθείσα απόφαση περιέχονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σχετικά με ποινική δίωξη τρίτων προσώπων, η Αρχή έκρινε ότι δεν είναι επιτρεπτό να χορηγηθεί στον αιτούντα πλήρες αντίγραφο της απόφασης, αλλά μόνον απόσπασμα αυτής, στο οποίο να περιλαμβάνονται τα τμήματα που αφορούν στον προσφεύγοντα, δηλαδή το σκέλος του σκεπτικού στο οποίο περιέχεται η αιτιολογία με βάση την οποία το δικαστήριο κατέληξε σε απαλλακτική για τον προσφεύγοντα κρίση, καθώς και το τμήμα της εισαγγελικής πρότασης που αναφέρεται στον εν λόγω κατηγορούμενο.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Αρχής, ο αιτών δικηγόρος ζήτησε να του χορηγηθεί αντίγραφο απόφασης ποινικού δικαστηρίου, στην οποία περιέχονται ευαίσθητα προσωπικά δεδοµένα σχετικά µε ποινική δίωξη τρίτων προσώπων κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχ. β΄ του ν. 2472/1997. Συνεπώς, συντρέχει περίπτωση εξαίρεσης κατά το άρθρο 1 παρ. 3 του Π.∆. 28/2015, σύµφωνα µε το οποίο το δικαίωµα των ενδιαφεροµένων να λαµβάνουν γνώση των διοικητικών εγγράφων δεν υφίσταται «στις περιπτώσεις που το έγγραφο αφορά την ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, ή αν παραβλάπτεται απόρρητο το οποίο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις. […]». Για τους λόγους αυτούς, δεν είναι επιτρεπτό να χορηγηθεί πλήρες αντίγραφο της υπ’ αριθ. … απόφασης του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων Θεσσαλονίκης που υπάρχει στο φάκελο της υπόθεσης, ο δε αιτών έχει δικαίωµα, στο πλαίσιο της υπόθεσης που εκκρεµεί στην Αρχή, να λάβει απόσπασµα της απόφασης αυτής, στο οποίο περιλαµβάνονται µόνο τα τµήµατα του αιτιολογικού και του διατακτικού καθώς και της εισαγγελικής πρότασης που αναφέρονται στον Α, τα οποία αφορούν την εν λόγω υπόθεση και των οποίων, όµως, αντίγραφο έχει ήδη χορηγηθεί στον αιτούντα, κατά τα ανωτέρω εκτεθέντα στο ιστορικό της παρούσας. Αρµόδιος δε να κρίνει γενικότερα, ασυνδέτως προς την εκκρεµή ενώπιον της Αρχής υπόθεση, αν ο αιτών δικαιούται να λάβει πλήρες αντίγραφο της υπ’ αριθ. … απόφασης του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων Θεσσαλονίκης, είναι ο Πρόεδρος του ∆ικαστηρίου (βλ. KΠ∆ 147).
Ενόψει του σκεπτικού αυτού, η Αρχή απέρριψε το ανωτέρω αίτηµα για χορήγηση πλήρους αντιγράφου της απόφασης του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων Θεσσαλονίκης.

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Δημοψήφισμα θα κάνει ο ΔΣΑ για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Την πλήρη αντίθεσή του στην εξαγγελθείσα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, το ΔΣ του οποίου κατά τη συνεδρίαση του στις 22 Μαϊου 2018, αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ των δικηγόρων μελών του ΔΣΑ μέχρι το τέλος Ιουνίου για να ερωτηθούν οι δικηγόροι Αθηνών εάν συμφωνούν ή όχι με την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το ΔΣ του ΔΣΑ συνεδρίασε χθες, 22.5.2018, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την μονομερή εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το ΔΣ αποφάσισε τα εξής:
1. Ομόφωνα καταδίκασε τη μονομερή εξαγγελία του Υπουργού για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, τόσο όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης όσο και ως προς την διαδικασία λήψης αυτής, χωρίς να συζητηθεί με τους φορείς της Δικαιοσύνης, αλλά και το προσβλητικό και ανοίκειο ύφος προς τους Δικηγόρους.
2. Επεσήμανε ότι, ενώ σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει σαφής τάση συγχώνευσης των δικαστικών σχηματισμών στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, στην Ελλάδα ο Υπουργός κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
3. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαξιώνει τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο λειτουργεί υποστελεχωμένο, σε δικαστές και υπαλλήλους, υποχρηματοδοτούμενο και με πενιχρή υλικοτεχνική υποδομή. Την ίδια στιγμή, η σχεδόν πλήρης ανυπαρξία ηλεκτρονικής λειτουργίας της δικαιοσύνης (e-justice), παραπέμπει σε δικαστήρια του περασμένου αιώνα.
4. Η Κυβέρνηση, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, αρέσκεται να εξαγγέλλει νομικές σχολές και Πρωτοδικεία ανά την επικράτεια, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, ο οποίος διαπορεί από πού θα βρεθούν οι πόροι γι’ αυτά, την ώρα που ο ίδιος στερείται βασικών κοινωνικών αγαθών και παροχών.
Κατόπιν αυτών, το ΔΣ αποφάσισε:
1. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
2. Να δοθεί συνέντευξη τύπου για να εκτεθούν οι απόψεις του ΔΣΑ επί των θέσεων του Υπουργείου.
3. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στις αρχές Ιουνίου, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί, με ταυτόχρονη διενέργεια στάσης εργασίας των δικηγόρων Αθήνας.
4. Να διενεργηθεί δημοψήφισμα μεταξύ των δικηγόρων μελών του ΔΣΑ, μέχρι το τέλος Ιουνίου, για να ερωτηθούν οι δικηγόροι Αθηνών εάν συμφωνούν ή όχι με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
5. Να συμμετέχουν οι δικηγόροι Αθηνών, με μεταφορικά μέσα που θα διαθέσει ο ΔΣΑ, στην ημερίδα που διοργανώνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Ολομέλεια στη Ζάκυνθο για την κατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα.
6. Να πραγματοποιηθεί ωριαία στάση εργασίας συμβολικού χαρακτήρα, μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς (εργαζόμενους, δημοσίους υπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους), την Τετάρτη, 30.5.2018, από 11.00 έως 12.00, στο πλαίσιο της κοινής δράσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

Ο Γαλλικός Μάης – 50 χρόνια μετά (Του Καραμέτου Κ. Γεωργίου)

Ήταν Μάιος του 1968, όταν η Γαλλία θα δεχόταν μία νέα «επανάσταση» που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια.
Όλα ξεκίνησαν από το πανεπιστήμιο της Ναντέρ τον Ιανουάριο του 1968, όταν φοιτητές αποδοκίμασαν έντονα κατά την επίσκεψή του έναν υπουργό της Κυβέρνησης και αντιμετωπίστηκαν σαν κοινοί εγκληματίες από την γαλλική αστυνομία. Σιγά – σιγά οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν σε όλο το φάσμα της παιδείας, όπως αυτή μεταφραζόταν σε συντηρητισμό και ελλιπή εκπαιδευτικό εξοπλισμό. Αργότερα, στις κινητοποιήσεις εμπλέκεται και ο εργατικός πληθυσμός, καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων όπως χαμηλό βιοτικό επίπεδο, άθλιες συνθήκες εργασίες, χαμηλούς μισθούς και πλήρη απουσία εργατικών δικαιωμάτων. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι αγρότες που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις σε αστικές πολεμικές ένοπλες συρράξεις, καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές εκθέσεις εκείνης της εποχής «διαθέτουν οργάνωση, είναι βίαιοι και οπλισμένοι με διάφορα αντικείμενα».
Οι συρράξεις αυτές με τον καιρό κλιμακώνονται σε Μπορντό, Κάνες και Παρίσι. Είναι 3 Μαΐου 1968 όταν η γαλλική αστυνομία συλλαμβάνει εκατοντάδες διαδηλωτές. Τότε, η «επανάσταση» μεταδίδεται από πειρατικά ραδιόφωνα και αφίσες σε τοίχους στους δρόμους, με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να αντιτίθεται στην Κυβέρνηση. Από εκεί και μετά έχουμε ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων με απαρχή το Κομμουνιστικό Κόμμα να αποκηρύσσει την λαϊκή εξέγερση, καθώς και η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας) προσπαθώντας να θέσει υπό έλεγχο την έκρυθμη κατάσταση καλεί γενική απεργία στις 13 Μαΐου. Η απεργία γίνεται με επιτυχία, όμως πάνω από 4 εκατομμύρια εργάτες τη συνεχίζουν μέχρι τις 22 Μαΐου, χωρίς την έγκριση της CGT. Μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό σκηνικό η γαλλικής οικονομία χάνει 150 εργατοημέρες και το κυβερνητικό καθεστώς κλονίζεται ανεπανόρθωτα. Τότε, στις 24 Μαΐου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Σαρλ Ντε Γκωλ αναγκάζεται να προβεί σε διάγγελμα και προκηρύσσει έκτακτες γενικές εκλογές τον Ιούνιο, με την υπόσχεση στο γαλλικό επαναστατημένο λαό για περισσότερη δημοκρατία, ισοκρατία, αξιοκρατία και δικαιώματα σε φοιτητές και εργάτες δηλαδή στους «ηθικούς αυτουργούς» των κινητοποιήσεων.
Για να συνειδητοποιήσουμε τη δυναμική αυτής της εξέγερσης και το αντίκτυπο που είχε μετέπειτα στη Γαλλία αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις πήραν μέρος πάνω από 10 εκατομμύρια Γάλλοι. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά βιβλία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε ο λεγόμενος Γαλλικός Μάης, αλλά και για τις πολιτιτικές και κοινωνικές αξίες που αγωνίστηκαν να κερδίσουν οι Γάλλοι.
Σήμερα, 50 χρόνια μετά η εικόνα που έχουμε για τον Γαλλικό Μάη είναι αυτή της πορείας κατά του καπιταλισμού και του γκολισμού η οποία μέσα από τη συντονισμένη νεολαιίστικη και εργατική εξέγερση κατάφερε να επιτύχει καλύτερες κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες.

Του
Καραμέτου Κ. Γεωργίου

Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού (ΕΔΔΑ)

Αποζημιώσεις άνω των 100.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει το ελληνικό κράτος σε κρατουμένους

Διπλή καταδίκη, και μάλιστα με αποζημιώσεις που ξεπερνούν συνολικά τις 100.000 ευρώ, επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα για τις συνθήκες στις φυλακές της χώρας.Η πρώτη απόφαση αφορά στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Δομοκού, για τις οποίες 3 κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, δίχως να λάβουν ποτέ επίσημη απάντηση. Το ΕΔΔΑ έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 13 της ΕΣΔΑ και επεδίκασε αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ σε δύο από τους προσφεύγοντες για ηθική βλάβη.Η δεύτερη, και ακόμα πιο σοβαρή υπόθεση, αφορά στην προσφυγή 18 ατόμων διαφόρων εθνικοτήτων που κρατούνταν στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, πάσχοντας από εξαιρετικά σοβαρές ασθένειες.Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες διαμαρτυρήθηκαν σχετικά με τις συνθήκες κράτησής τους, ήτοι τον υπερπληθυσμό στο Νοσοκομείο των Φυλακών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ήδη εύθραυστης κατάστασης της υγείας τους.Οι κρατούμενοι ισχυρίστηκαν ότι στην περίοδο 2013-2015 κρατούνταν σε χώρους 44 τ.μ. κατά μέσο όρο δώδεκα κρατούμενοι, με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης και κακές συνθήκες υγιεινή.Τον Δεκέμβριο του 2014, οι αιτούντες υπέβαλαν καταγγελία στο Συμβούλιο Φυλακών, στην οποία δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση.Το ΕΔΔΑ καταδίκασε την Ελλάδα τόσο για παραβίαση του άρθρου 13 της ΕΣΔΑ, επιδικάζοντας αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ στους προσφεύγοντες για ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα.

Αναδημοσίευση από lawspot.gr

Διασπάται σε 3 πρωτοδικεία το Πρωτοδικείο Αθηνών

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να διασπάσει το Πρωτοδικείο Αθηνών σε τρία Πρωτοδικεία επανέλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε επίσκεψή του στην Εισαγγελία και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σχετικά με την αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης για τη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την ψήφιση εντός των επόμενων μηνών του νομοσχεδίου στο οποίο θα καθορίζεται ο τρόπος επιλογής της έδρας των δύο νέων Πρωτοδικείων Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και τον διορισμό των πρώτων δικαστικών υπαλλήλων καθώς και για την ολοκλήρωση του νομοσχέδιου για την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας.
Αντίδραση υπήρξε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο πρόεδρος του οποίου κ. Δημήτρης Βερβεσός, συγκάλεσε την Τετάρτη 16/5 το προεδρείο του Συλλόγου, με σκοπό να προγραμματίσει έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του ΔΣΑ την ερχόμενη εβδομάδα, με μόνο θέμα την εξαγγελία του Υπουργού για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr