Υποψήφιος ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο «βαρώνο των ναρκωτικών» Ελ Τσάπο. Τί αποφάσισε το δικαστήριο

Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη στη δίκη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν, ενός από τους πιο διαβόητους εμπόρους ναρκωτικών του πλανήτη. Ένας υποψήφιος ένορκος ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας επιλογής ενόρκων στη δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.
Ο Μεξικανός «βαρώνος των ναρκωτικών» κατηγορείται πως εισήγαγε στις ΗΠΑ συνολικά πάνω από 200 τόνους ναρκωτικών. Η δίκη του αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 μήνες. Στην πρώτη μέρα επιλογής ενόρκων ο υποψήφιος, που ζει στη Νέα Υόρκη για περίπου 20 χρόνια άλλα έχει γεννηθεί στο Μεντεγίν της Κολομβίας, ανέφερε πως του αρέσουν οι αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές και ότι γνωρίζει καλά το θέμα του εμπορίου ναρκωτικών, λόγω της καταγωγής του.
Το Μεντεγίν έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο καθώς ήταν το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο νεαρός υποψήφιος ένορκος φαίνεται ότι ρώτησε έναν κλητήρα του δικαστηρίου αν θα μπορούσε να έχει το αυτόγραφο του Ελ Τσάπο, ο οποίος ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στις ΗΠΑ, μετά τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ένας από τους εισαγγελείς ζήτησε να απορριφθεί από ένορκος ο νεαρός, επειδή είναι «ερωτευμένος» με τον Ελ Τσάπο. Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως είχε διαφορετική άποψη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως και ο ίδιος έχει στην κατοχή του αυτόγραφο του Τσαρλς Μάνσον και δύο ηγετών της Χαμάς.
«Προφανώς δεν είμαι οπαδός τους. Ίσως τον ενδιαφέρουν απλά αυτόγραφα από κακόφημους διάσημους. Όπως και εμένα», ανέφερε ο δικηγόρος του Ελ Τσάπο. Ο δικαστής παρενέβη και ρώτησε τον υποψήφιο ένορκο γιατί ζήτησε αυτόγραφο από τον κατηγορούμενο. Και εκείνος απάντησε: «Επειδή είμαι κατά κάποιο τρόπο θαυμαστής του».
Το αποτέλεσμα ήταν να το διαγράψουν αμέσως από τον κατάλογο των πιθανών ενόρκων. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος που καθόταν στο εδώλιο φάνηκε να διασκεδάζει με το περιστατικό αυτό. (Πηγή: www.lifo.gr)

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr

69χρονος διεκδικεί δικαστικά να του αφαιρέσουν 20 χρόνια ζωής!

Δικαστικό αγώνα με σκοπό να αλλάξει την ηλικία του ξεκίνησε ο Ολλανδός επιχειρηματίας Εμίλ Ράτελμπαντ. Ο 69χρονος Εμίλ, ο οποίος επιθυμεί να μεταβάλλει την ηλικία του ώστε να είναι κατά 20 χρόνια νεότερος, κατέθεσε το αίτημα του στην τοπική κοινότητα όπου κατοικεί, η οποία αρνήθηκε να τροποποιήσει την ηλικία του στα επίσημα έγγραφα.
Ο Εμιλ Ράτελμπαντ, υποστηρίζει ότι εάν επιτρέπεται στα τρανσέξουαλ άτομα να αλλάξουν φύλο, πρέπει να του επιτραπεί να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του επειδή οι γιατροί είπαν ότι έχει το σώμα ενός 45χρονου.
Η υπόθεση του Ράτελμπαντ έχει μεταφερθεί πλέον στα δικαστήρια της Ολλανδίας ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης. Η ιστοσελίδα Vice, αναρωτιέται: «Είναι ο Εμίλ Ράτελμπαντ διαταραγμένος ή πολύ έξυπνος;»
Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1949, αλλά λέει ότι αισθάνεται τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος και θέλει να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του στις 11 Μαρτίου 1969. Ο ίδιος δηλώνει : «Έχω κάνει έναν έλεγχο και τι δείχνει: Η βιολογική μου ηλικία είναι 45 χρόνων. Όταν είμαι 69, είμαι περιορισμένος, ενώ αν είμαι 49, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι, να οδηγήσω ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69, δεν παίρνω απάντηση. Εάν είμαι 49 ετών, με το πρόσωπο που έχω, θα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη θέση. Οι τρανσέξουαλ μπορούν τώρα να αλλάξουν το φύλο τους με το πιστοποιητικό γέννησής τους και με το ίδιο πνεύμα θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή ηλικίας».
Ο Ολλανδός δήλωσε ότι υφίσταται διάκριση λόγω της ηλικίας του και ότι αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα στην κοινωνία. Διαμαρτύρεται ότι οι εταιρείες είναι απρόθυμες να προσλάβουν κάποιον στην ηλικία του.
Υποστηρίζει επίσης ότι η αλλαγή της ηλικίας του θα είναι θετική και για την κυβέρνηση, καθώς θα παραιτηθεί από τη σύνταξή του έως ότου φθάσει ξανά στην ηλικία συνταξιοδότησης.
Ο δικαστής δήλωσε ότι βλέπει με συμπάθεια την υπόθεση, καθώς πλέον οι άνθρωποι μπορούν τώρα να αλλάξουν το φύλο τους, κάτι που κάποτε θα ήταν αδιανόητο.
Αλλά το δικαστήριο δήλωσε ότι θα υπάρξουν πρακτικά προβλήματα στο να επιτρέπεται στους ανθρώπους να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους, καθώς θα σήμαινε νόμιμη διαγραφή μέρους της ζωής τους.
Το δικαστήριο αναμένεται να διατυπώσει γραπτή απόφαση εντός τεσσάρων εβδομάδων.
(gazzetta.gr)

Αναδημοσίευση από legalnews24.gr